Siirry sisältöön
Oomi Solar Oy
Tuoteryhmä:
Energiantuotanto - Energy production
Uusiutuva energia - Renewable energy
Vihreä siirtymä – Green transition

Oomi Solar Oy

Osasto:
E532

Oomi Solar vauhdittaa aurinkovoiman kehitystä ja palvelee yrityksiä ja yhteisöjä siirtymässä kohti uusiutuvaa energiaa. Oomi Solar tarjoaa nykyisille ja uusille yritysasiakkaille kokonaisratkaisut ja -palvelut aurinkovoiman hankesuunnittelusta käytännön asennukseen. Koko Suomessa toimiva Oomi Solar keskittyy kiinteistö- ja maavoimaloiden sekä teollisen kokoluokan aurinkopuistojen toimittamiseen.

Oulun Vihreäsaaren aurinkopuisto tuottaa Oulun kaupungille uusiutuvaa energiaa

Vihreäsaaren aurinkopuisto on Suomen mittapuulla merkittävän kokoinen voimala. Viiden megawatin (MW) aurinkovoimala on rakennettu tekosaarelle, sellaiselle maa-alueelle, joka ei sovellu muuhun rakentamiseen. Vihreäsaaressa ei ole lainkaan vakituista asutusta, vaan se on toiminut Oulun öljy- ja kemikaalisatamana.

Oomi Solarin rakentaman aurinkovoimalan ensimmäinen vaihe otettiin käyttöön vuonna 2022. Toinen vaihe valmistui kesällä 2023. Aurinkopuiston kokonaisteho on lähes 10 MW, ja se tuottaa likimain 10 000 megawattituntia (MWh) puhdasta energiaa. Kokonaisuudessaan alueella on noin 18 000 kaksipuolista aurinkopaneelia. Aurinkovoimalan kaksipuoliset paneelit voivat tuottaa talvella energiaa myös paneelin takapuolelta lumen heijastuksista.