Skip to content

Tiedotteet ja blogit

Energiamessut jälleen
22.-24.10.2024, Tampere

Tutustu vuoden 2022 ohjelmakokonaisuuteen

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä

Energiamessut järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10. Messuilla koettiin tuhansia kohtaamisia: kolmen päivän aikana noin 5500 kävijää oli kuuntelemassa energia-alan tulevaisuutta koskevia puheenvuoroja, joita messuilla ja rinnakkaistapahtumissa kuultiin kaikenkaikkiaan yli 100 eri asiantuntijalta. Seuraavaksi Energiamessut järjestetään vuonna 2024.

Lue tiedote

 

Aikamoinen kasvutarina

”Ala on nuorekas ja dynaaminen. Moni kokee tekevänsä arvojensa mukaista työtä. Kuulostaako houkuttelevalta? Meillä tuulivoimatöissä on koko ajan rekryt auki – tervetuloa hyväntuuliseen joukkoomme!” Lue Heidi Paalatien innostava blogi tuulivoiman kasvusta.

Blogi

 

 

Vaikeuksien keskellä katse sähköiseen tulevaisuuteen

Vaikka tuleva talvi ja lähivuodet ilman venäläistä fossiilista energiaa ovat vaikeita, Suomen sähköistyvien energiamarkkinoiden pidemmän aikavälin näkymä on kirkas ja toiveita herättävä.

Kiinnostavan blogin on kirjoittanut Mikko Heikkilä, joka toimii  Fingrid Oyj:n strategisen verkkosuunnittelun päällikkönä

Lue blogi

Energiamessut kääntää katseet alan muutokseen, varmuuteen ja tulevaisuuteen 25.–27.10.2022

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma paitsi yhdistää alan huippuosaajia, myös herättää arvioimaan kriittisesti vallitsevia käytäntöjä maapallon tulevaisuuden, energiaturvallisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Energiateollisuus ei ole enää entisensä, sillä muutos on jo täällä – koe se Energiamessuilla.

Lue lisää

Markku Tuovinen: Asiakasarvon luomisen dilemma energialiiketoiminnassa liittyy aina asiakastarpeiden ennakointiin

Joko yrityksesi on tarttunut haasteeseen ja rakentaa määrätietoisesti tulevaisuutta yhdessä erilaisten sidosryhmien kanssa?

Ajankohtaisen ja mielenkiintoisen artikkelin on kirjoittanut VTT:n Senior Scientist, Markku Tuovinen, Lic.Sc. (Tech.). Markku Tuovinen on erikoistunut rakentamaan menestyksen eväitä yrityksille, innovaatio- ja liiketoimintaekosysteemeille, tutkimusyhteisöille ja tulevaisuuden kaupunkiyhteisöille.

Lue artikkeli

 

Energia 2020 -tapahtuma siirtyy syksylle 2022

Mediatiedote 25.8.2020

Energia-alan suurtapahtuma Energiamessut järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2022 Tampereella. Syy ajankohdan siirtoon on tapahtuma-alan jatkuvasti muuttuva tilanne, joka on vaikuttanut monien tapahtumien toteuttamissuunnitelmiin.

Lue tiedote

Kuva: energiamessut 2018

Jukka Leskelä: Energian ilmasto- ja teknologiamurros otetaan Suomessa tosissaan, sekä yhtiöt että käyttäjät aktiivisia toimijoita

Energia-ala käy parhaillaan läpi suuria murroksia, ja Suomessa asiaan on tartuttu asiaankuuluvalla aktiivisuudella. Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä iloitsee, kuinka ajattelu kestävästä energiankäytöstä on murtautunut positiivisella tavalla sekä yhtiöiden että kuluttajien kentälle. Lue Jukka Leskelän haastattelu ajankohtaisesta teemasta.

Lue haastattelu

Energiaviisaat teot kuuluvat kaikille – messuilta mukaan käytännön vinkit omaan työhön

Energiamessujen avauspäivän päälavan ohjelma pureutuu kaupunkien rooliin kestävän energiankäytön vetureina ja ilmastonmuutoksen torjujina. Kaupunkien energiaviisaiden ratkaisujen jalkauttamisella on suuri merkitys, sillä kaupungistumisen trendi vaikuttaa vahvasti energiankulutukseen sekä ilmastopäästöihin myös kansainvälisesti.

Lue Energiaviisaat kaupungit -hankkeen projektipäällikön, Tuomas Vanhasen, haastattelu ja tule kuulolle, kun mielenkiintoista hanketta ja sen tuloksia esitellään Energiamessujen ohjelmalavalla tiistaina 20.10.

Lue artikkeli

Tule kuulemaan käytännön esimerkkejä ja ratkaisuja energian kyberuhkiin

Mikko Hyppösen key note -puheenvuoro Energian kyberuhat kuullaan  keskiviikkona 21. lokakuuta. Puheenvuorossa Hyppönen kertoo käytännön esimerkkejä energiakentän kohtaamista tietoturvaongelmista ja antaa vinkkejä, miten niitä voi ratkaista.

Lue artikkeli